Duurzaamheid

De werkgroep #DuurzaamKermt werd opgestart in 2015 met als doel Kermt op de kaart te zetten als duurzame gemeente.
Een 10-tal Kermtenaren engageerden zich om na te denken over de domeinen waar wij als burgers invloed op hebben.
Ondertussen heeft de werkgroep al op meerdere domeinen acties tot een mooi resultaat gebracht.

Heb je een geweldige tip voor ons? Stuur ons een mailtje of geef hieronder je idee door.

Duurzame Domeinen

Het begon in 2015 in de keuken bij Tom & Katrien. Daar werden de muren en deuren vol grote papieren geplakt met info over wat nu net 'duurzaamheid' betekent voor ons en op welke domeinen we hier een verschil kunnen maken. Hieruit destilleerden we onze 9 Duurzame Domeinen. Voor sommige domeinen werden al concrete acties opgestart. Voor andere domeinen zijn er inspirerende voorbeelden in Kermt aanwezig.
Hieronder alvast een eerste overzicht van vandaag, 7 jaar later:

Toekomstplannen

We weten dat veel Kermtenaren al heel hard hun eigen steentje bijdragen aan een duurzame toekomst, maar we weten ook dat veel mensen nog niet weten wat er al allemaal aan goede dingen gebeuren in onze gemeente!
Daarom leggen we een lijst aan met goede initiatieven die we met elkaar kunnen delen. Zie je nog iets dat de gemiddelde Kermtenaar kan overtuigen om ook mee te doen, geef het hier door, want #SamenMakenWeHetVerschil!

Vooral op vlak van Bouw, Geld en Energie zijn er nog gaten om al onze Duurzame Domeinen te kunnen afdekken. Heb jij de ultieme tip uit Kermt (of omstreken), geef hem dan zeker door hieronder.

Wil je meewerken aan bestaande of toekomstige projecten, stuur dan gewoon even een mailtje aan duurzaam@kermt.be en je bent aan boord.